Hem > Politik > Folkpartiets senaste cirkusnummer

Folkpartiets senaste cirkusnummer

Inför valet 2002 gick folkpartiet ut med att man ville kräva ”språktest” av invandrare, minns ni? Detta var något man plockade många röster på, och bland dem; många röster från oss -vilket såklart var själva poängen. Det visade sig senare var ”lös ammunition”, och var ingen åsikt man ville driva vidare. Men det gav röster, och Folkpartiet gick starkt framåt…

Inför valet 2006 gick folkpartiet ut med att man ville kräva ”språktest” av invandrare. Man försökte alltså göra en ”favorit i repris”. Denna gången köpte inte väljarna bluffen, och Folkpartiet tappade stort, samtidigt som vi gick starkt framåt igen!

NU, i god tid inför valet 2010, tar man en annan av Sverigedemokraternas hjärtefrågor; ”parboendegaratin” och gör den till sin egen. Att denna motion redan lagts av åtskilliga Sverigedemokrater ute i kommunerna verkar man inte skämmas för. Återigen vill man flirta med Sverigedemokraternas kanske osäkra väljare. Men jag tror inte väljarna låter sig luras av Folkpartiet fler gånger.

(Vid de 28 kommuner Sverigedemokraterna har lagt denna motion, har Folkpartiet röstat EMOT samma motion… …26 gånger! Behöver jag säga mer…?)

Nu deklarerar de dessutom att man öppnar upp för ett samarbete med sossarna för att hålla oss borta från politiskt inflytande i händelse av en vågmästarroll. Fråga: Varför skall någon nu överhuvudtaget rösta på Folkpartiet? Ja, säg det… En röst på dom kommer alltså inte ens borga för en alliansledd regering om vi gör ett bra val. Men Folkpartiet är ju kända för att ta till uppseendeväckande uttalanden för att skapa rubriker när opinionsiffrorna sviker. De tycker jag bara visar på hur desperata och osäkra de är i sin politiska ställning.

 

Kategorier:Politik
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: