Hem > Politik > Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige

Månadens kommunfullmäktigemöte blev ett långt sådant. Den hetaste debatten rörde ”vision 2025” som många hade olika åsikter om. Själv tyckte jag att ”visionen” som skall ge Lerum platsen som ”ledande miljökommun” i Sverige 2025 var alldeles för tunn, och egentligen bara en ”återremiss” av ”vision 2010”. Jag tryckte lite på att man får sticka ut hakan och lägga lite mer djärva förslag om man skall kunna tävla med landet resterande kommuner om den platsen.

Under debattens gång fick jag både ris och ros, och det är ju kul att ändå bli lite ”kittlad” och får träning på att replikera.

En motion lagd av en Kd:are, med tillstyrkande av en ur varje alliansparti angående nollvision av användandet av fossila bränslen i kommunen ansågs bara ”besvarad”. Detta mycket på grund av att de övriga som skrivit under motionen inte ens hade kurage att bifalla densamma och gå emot kommunstyrelsens förslag. Vilka fegisar! Partipiskorna igen som jag nämt nedan -eller skall vi kalla det ”allianspiskan”? Ett bifall av mig och (mp) i alla fall…

Ett litet grupparbete bröt av mötet på ett trevligt sätt, och jag var nöjd med mötet efteråt

Annonser
Kategorier:Politik
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: