Hem > Dagbok > Snart 2010…

Snart 2010…

…Och ett valår!

Skall det bli Sverigedemokraternas ödesval som inte räcker ända fram, och får allt för många aktiva medlemmar och företrädare att tappa sugen? Eller skall det bli partiets stora genombrott? -Inget tyder dock på det förstnämnda, men opinionsundersökningar i all ära -det är valdagen som gäller! Det är då väljarna som påstått sig vara sverigedemokrater skall upp till bevis.

Kommer politiker och vänstermedia lyckas skrämma väljare i demokratins namn (som man lyckats så bra med i tidigare val) för att marginalisera oss -eller kommer bubblan att spricka? Kommer väljarna för första gången våga stå upp för sina åsikter och bevisa att de är självtänkande varelser? Jag vill faktiskt tro det, och ser med stor förväntan fram till valresultatet under valvakan.

Kommer vi i Lerum ta fler mandat? Ja, det lär bli så vill jag påstå. Frimodigt? Ja, kanske det. Hur många mandat kommer vi då ta i Lerum? DET vet vi förstås inte, men jag skulle vara utom mig av glädje om vi kniper tre mandat. Inte för att tre mandat räcker för att göra skillnad, men för att vi kan kalla oss -och skapa- det lokala parti vi vill vara, med större organisation, som präglas av kontinuitet i arbetet, fler gruppmöten, bättre ekonomi, ett eget kansli och ett mer grävande politiskt arbete. Två mandat är ju rent krasst en fördubbling och ett lyft för oss, men inte den framgång jag hoppas och håller tummarna för.

Tre mandat skulle inte räcka till egna platser i kommunstyrelsen eller visionsnämderna för egen kraft, men rent realistiskt vågar jag inte hoppas på det avgörande och fjärde mandatet. Och frågan är om jag i så fall skulle hinna få fram tillräckligt många kandidater som vågar gå ut med sitt namn -och sätta sin person, sitt rykte, sitt hem, sin familj, och sin egen säkerhet på spel- till förmån för sitt politiska engagemang…? (Något valtekniskt samarbete tror jag inte vi kan ingå, och inget vi egentligen VILL ingå i dagsläget…)

Men; det är inte bara ett år med det mest kontroversiella valet sedan Ny Demokrati gjorde entré i politiken -det är även det året vi måste hitta varsitt nytt arbete, få färdigt några projekt vi har påbörjat på huset, och resa oss efter våra friställningar och alla de motgångar som följde i lågkonjukturens kölvatten. Myndigheternas handlande skall vi inte prata om, de verkar göra allt de kan för att knäcka sina medborgare i nöd har man förstått, så dom vill jag slå mig fri ifrån igen. Där jobbar på många ställen helt fel människor för sitt jobb! Det krävs en gnutta humanism och empati för att kunna sätta sig in i sina medmänniskors situation -en egenskap allt för få besitter har vi erfarit! Men jag har träffat några skall tilläggas…

Den av er läsare som tror och hoppas att jag lever ett torrt och innehållslöst liv, utan värme eller kärlek har tyvärr fått det om bakfoten. Jag har världens underbaraste familj, med en fru och två döttrar som är de underbaraste av människor och familjemedlemmar, och med den kärleken i ryggen kan inga politiska motståndare eller andra motgångar knäcka mig. En känsla jag önskar alla att uppleva. Med den situation vi sitter i nu, kan jag bara vara säkert på detta: Året 2010 KOMMER bli ett bättre år, och för första gången kan jag säga detta utan att det är en klyscha.

Gott Nytt År, och ett bättre år 2010 önskar jag dig; stor som liten, vänster som höger, gammal som ung…

Kategorier:Dagbok
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: