Hem > Funderingar, Politik > Valår och ”mobilisering” mot sd.

Valår och ”mobilisering” mot sd.

Satt och läste spiondömde Jan Guillous kolumn i Aftonbladet, och kan bara bli sådär ”matt” som man blir när motståndare insnöat resonerar som han gör.

Nu skriver ju inte Guillou något vi inte förväntat oss att han skall göra, men ändå. Folk tror ju ändå till viss del på hans lögner. Han är ju en författare, och ett känt namn; Då måste ju han har rätt, eller?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article6373907.ab

Nu kommer vår valrörelse ta fart lite smått i vår, och vi kommer ställas inför ett ödesval i sommar som helt avgör Sverigedemokraternas framtid. Kommer folk våga tänka själva och ta ställning för sina åsikter och stå för dom på valdagen, eller tro på det som vänstern och socialisterna matar dom med silversked i tv och tidningar?

TV4 kommer ha kampanjer mot oss i flera månader innan valet. Socialdemokratägda Aftonbladet kommer likaså göra så gott de kan att få folk att tro på deras ”sanning”. Spionen Jan Guillou och Expoutgivaren Robert Aschberg och andra ”tunga” vänstersympatisörer kommer antagligen figurera i flera mediasammanhangi syfte att motarbeta vårt intåg i riksdagen, och hålla i debattprogram för att få folk att sluta tänka och bli rädda och nedtryckta igen.

Radio och Tv som nästan uteslutande har vänstersympatisörer till ”medarbetare” kommer såklart inte behålla en tillstymmelse till objektivitet i medierapporteringarna kring Sverigedemokraterna fram till valet, hur ”politiskt objektiva” de än skall vara i sitt uppdrag som statlig media. 

Pratade med en kompis igår som är helt oinsatt och ointresserad av politik, och kunde inte hejda mig från att prata lite politik. Jag förklarade för honom att ju mer insatt man blir av politik, desto mer ser man det ”större perspektivet” och de bakomliggande krafterna till all mediarapportering. Det är inte lätt att avhålla sig från att bli lite ”paranoid” och se konspirationer här och där i uttalanden, artiklar, kolumner, ledare och politiska inslag i media -för de finns där. Rakt framför näsan på folk som tror på allt dom läser, som inte vill se den uträknade taktiken och retoriken vänstern i synnerhet prackar på folk i tv, tidningar och facklig information på arbetsplatserna.

Man ”vill” inte se det många gånger tror jag, för det skulle ju betyda att de har haft fel. Och att ha fel är ju en törn i stoltheten, och en känsla av att ha blivit lurad (med all rätt). Därför går man till försvar på det man trott på, för det är lättare än att öppna ögonen och erkänna att det nog inte alltid är som man blivit tillsagd att tro. När jag till-och-med pratar med fritidspolitiker från andra partier och de styrker allt jag säger -inofficiellt förstås- så börjar man egentligen undra hur det står till med ”demokratin” i Sverige.

Får man verkligen tycka vad man vill i vårt underbara land, eller är det bara något man säger för att man måste…?

Sug på det jag skrivit en stund, och tänk efter själv: Är du en självtänkande medborgare som vågar stå för din åsikt som du SJÄLV skapat dig, eller tror du på allt som ”någon annan” sagt och kräver att du skall tro på? Får du en känsla av att bli ”idiotförklarad” om du tänker själv och vågar ifrågasätta dina vänner och arbetskamrater?

Kategorier:Funderingar, Politik
  1. Ingrid Swenson
    03 januari 2010 kl. 18:43

    Herr Stanne!Mycket bra skrivet,det får folk att tänka efter lite tror jag.Att bara lyssna på media och inte ha en egen åsikt är inte bra,tyvärr lyssnar inte folk tillräckligt på vad andra säger.Det är väl enklast att kopiera vad andra tycker o tänker och inte ha en egen uppfattnig om saker o ting.

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: