Hem > Funderingar, Politik > Utländsk arbetskraft

Utländsk arbetskraft

Fick ett mail från en partikamrat som ville uppmärksamma arbetsplatsolyckan i tunnelbygget mellan Partille och Lerum. Det visade sig att de fyra skadade var polacker, och att hela verksamheten genomsyras av utländsk arbetskraft. Inte långt därifrån bygger man en ny länk mellan E20 vid Gamlestan och Hisingen som är ett omfattande mastodontbygge.

Kritik riktas gärna från politiskt håll, att man är dålig på att upprätthålla en bra arbetsmiljö, och från fackligt håll kämpar skyddsombuden så gott de kan med dessa frågor. Från socialistiskt och fackligt håll kritiserar man dessutom att man lägger ut våra svenska arbeten på entrepenad, där arbetena utförs av utländsk arbetskraft -nästan uteslutande från öststaterna- och urholkar våra löner, arbetsvillkor och den fackligt-politiska arbetet med kollektivavtal, LAS, och principen om ”löftet” som socialisterna så väl känner till… 

Men; man kan fråga sig hur det står till med arbetsmiljölagar och de regler som vi över tid har satt i Sverige för att garantera våra arbetare en dräglig arbetsmiljö, när man konsekvent vänder sig till öst för att få billig arbetskraft, som gladeligen kommer hit och arbetar utan att kritisera miljön eller villkor?

Nu kommer slutklämmen: Bolaget som utför dessa arbeten är kommunala bolag som sist och syvene har politikerna som styr verksamheten. Behöver jag säga mer, eller förstår ni dubbelmoralen?

Annonser
Kategorier:Funderingar, Politik
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: