Hem > Dagbok > Vem diskriminerar vem?

Vem diskriminerar vem?

Dagens nyhet om att en muslimsk man fått rätt till ett skadestånd på 60.000 kr för att han blev av med sin ersättning från A-kassan -då han inte understod sig att skaka hand med en kvinna och inte fick den praktikplats han borde ha fått- lämnar lite att fundera över:

Vem diskriminerade vem egentligen?

Om jag inte tar ett jobb jag blivit anvisad att ta från arbetsförmedlingen blir jag följaktligen avstängd från A-kassan. Det kravet har jag från arbetsförmedlingen fått solklar information om. Därom råder inga frågetecken. Visste han inte om det? I så fall har både A-kassan och arbetsförmedlingen inte lyckats nå ut med sin information, och det kan ju för sakens skulle bestå i språkbarriärer mellan en svensk handläggare och utländsk medborgare. Men till ”problemet”:

HAN valde att inte ta henne i handen -för hon är en kvinna. Är HAN då diskriminerad? Låter inte logiskt i mina öron. HON är ju den som är diskriminerad för att hon är kvinna, och inget annat. Men det är klart; den stackars karlen är ju muslim. Och den kvinnliga chefen är ju kristen… Funkar den ekvationen?

Nej, för det betyder ju att det egentligen ligger till så att:

HAN valde att inte ta henne i handen -för hon är en kristen. Vänta nu -jag får fortfarande inte ihop det: HAN var ju diskriminerad? Det är något som inte stämmer här, håller ni inte med?

När vi sverigedemokrater hävdar att islam är en kvinnoförtryckande religion/politik får vi alltid en rungande dementi från andra vänsterpolitiker och media. Då kallar man det för ”främlingsfientlighet” och hävdar att vi inte har tillräckligt med muslimer i Sverige för att vi skall vara ett lyckligt land.

Jag vill påstå att denna historia visar på 60.000 skäl till varför vi har rätt…

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.306413-af-far-bota-for-diskriminering

Kategorier:Dagbok
 1. mia
  12 februari 2010 kl. 0:14

  ok verkar som du eller ni som älskar att leta upp någon att ha som syndabock för erat missnöje inte kollar upp saker som vad säger religionen???det är så att mannen utav respekt för kvinnan ej tar henne i handen oavsett vilken religion hon tillhör m.m och religioner har inget land oavsett vilken religion det gäller men som sagt måste kännas skönt och spy galla på folk som redan har det fördjävligt..

  • 12 februari 2010 kl. 9:59

   Det står honom såklart fritt att ta vem han vill i hand, eller inte. Men att gå till DO och vinna ett mål där han utsett sig till offer och skulle vara diskriminerad? Nä, då är det något som är fel. I Sverige har vi svenska lagar och regler.
   Samma regler på arbetsförmedlingen och A-kassan gäller honom, precis som för alla andra. I ett demokratiskt land kan inte alltid ”religionsfriheten” vara normgivande. Hur skulle det se ut? Då skulle man snart ha ”religioner” för alla tänkbara särintressen…
   ”Man tar seden dit man kommer” anser jag.

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: