Hem > Politik > Ett sjukt system

Ett sjukt system

Vi är många som fått gå från våra jobb i somras, många med tio år på sitt jobb bakom sig, och väl utelämnad i händerna på arbetsförmedlingen och A-kassan, så skall man veta att man inte har något värde. Än mindre stolthet -det får inte förekomma!

Jag vill berätta hur min vän hamnat i kläm på arbetsförmedlingen:

Ett typiskt ”överförmyndarfall” vill jag kalla det, och man visar ju här ingen som helst vilja att vara ”flexibla”, ”smidiga” eller hänsynstagande till den personliga situationen:

Hon -för det är en tjej det handlar om- är industriarbetare, plåtslagare och svetsare, och har varit duktig på att söka jobb, och stundom också haft goda chanser till arbete.

Efter att ha praktiserat på ett ställe i Partille ett tag, två mil hemifrån, har hon nu fått en anställning som svetsare på hemmaplan, med timanställning som praxis. Detta har hittills gett henne en arbetstid på 40-50 timmar i veckan -alltså heltid och mer än det. Ett arbete hon såklart vill fortsätta med, och hoppas på anställning.

Arbetsförmedlingen ringer nu och beordrar henne att sluta med det arbetet och återgå till platsen i Partille, med motiveringen att hon med endast timanställning inte anses vara anställd, och följaktligen skall inordna sig efter deras regler. Hon beordrades infinna sig på denna arbetsplats klockan nio följande måndag. Som straff för att inte foga sig efter handläggarens tycke på arbetsförmedlingen skulle i så fall resultera i avstängning från A-kassan. Det skulle han minsann se till i så fall.

Jag vet inte hur jag skulle svara själv på det samtalet, men jag skulle blivit otroligt besviken på systemet och på handläggaren. En handläggare som uppvisar dåligt omdöme och förakt för en människa som verkligen försöker hålla sig med arbete så gott det går. Man kan ju undra hur arrogant man måste vara för att få anställning som handläggare på arbetsförmedlingen?

Finns det någon där ute som kan tipsa hur hon skulle kunna gå till väga för att genom DO få ett skadestånd för diskriminering…?

Kategorier:Politik
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: