Hem > Politik > Aniaragymnasiet och Markus Gullvén

Aniaragymnasiet och Markus Gullvén

Svt gjorde ett inslag i nyheterna om skolornas mottagande av politiska partier -eller avstånd för desamma- nu inför dessa kommande valtider, när partiernas ungdomsförbund har bokbord på skolor runt om i Sverige för att presentera sitt partis åsikter.

Några få rektorer på skolor i Sverige ville inte ta emot något politiskt parti alls, för att inte släppa in (sd) i skolan, medan det bättre demokratiskt fungerande skolorna ansåg att ”skall man ta in de andra, skall man ta in Sverigedemokraterna också”. Dock fanns det skolor runt om i Sverige där man också ansåg det vara rätt att bara utestänga oss, och inte de övriga partierna. I det inslaget yttrade sig Markus Gullvén, en lärare på Aniaragymnasiet i Göteborg att han på fullaste allvar sätter betyg på eleverna utefter deras politiska åsikt, och inte efter kunskap, genom att den elev som -enligt Markus- har ”fel” politisk åsikt kommer att få sänk betyget av honom i samhällskunskap. Detta menar han att han har stöd för i läroplanen!

Jag som trodde att man lärde ut demokrati till eleverna, och vikten av en egen åsikt och yttrandefrihet. Markus Gullvén tillhör alltså inte dessa lärare. Han borde kanske söka jobb som samhällskunskapslärare i Nordkorea, där han bättre kommer finna stöd för sina odemokratiska värderingar?

Markus sitter i styrelsen som sekreterare för Biskopsgårdens socialdemokratiska stadsdelskrets- och förening. Än en gång påvisar socialdemokraterna att de inte står upp för demokrati och yttrandefrihet. Något som vi Sverigedemokrater förstås vetat länge…

Läs mer om vad Björn Söder skrev om detta:

http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/soder/2010/03/19/antidemokratisk_larare_i_svensk_skola

…och Joakim Lindrot:

http://jlindrot.wordpress.com/2010/03/19/fick-antirasistiska-elever-pa-aniaragymnasiet-lasa-ur-manus/

Kategorier:Politik
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: