Hem > Funderingar, Politik > Earth hour

Earth hour

På lördag är det manifestationen ”earth hour”, det kan inte ha gått många förbi.

I dessa dagar när elpriserna mångdubblats är åtminstone vi villaägare smärtsamt medvetna av vikten att släcka lampor och spara el. Tillgång och efterfrågan styr ju elpriserna. Men ”Earth hour” anspelar inte på elpriserna, utan på miljöförstöring till följd av elproduktion, det är klart.

I Lerum går man från politiskt håll och deklarerar sitt engagemang  i denna manifestation, och slår sig för bröstet, utan en tanke på att Lerums kommuns lyktstolpar står och lyser för ”kråkorna” hela förmiddagarna, och har så gjort ända sedan solen började vakna lite tidigare.

Läs gärna min kommentar till artikeln:

http://www.lerumstidning.se/nyhet_visa.asp?id=12035&sidnamn=NYHETER

Detta gör ju såklart kommunens deltagande i denna manifestation till ett patetiskt sätt att visa sig ”duktiga” -i ett ”engagemang” som helt saknar trovärdighet!

På radion bakom mig har jag den politisk korrekta kanalen ”RIX FM” som spelar musik för oss i köket, och dom vill ju såklart också slå ett slag för manifestationen ”Earth hour”, och på så sätt visa sitt ”deltagande” och ställer till med en ”Earth hour konsert” i Kungsträdgården i Stockholm man är välkommen på, med Darin som dragplåster.

Hallå…? Sist mina logiska hjärnceller tänkte till var konserter en dyr nota för den som betalade elen för tillställningen. Är det bara jag, eller sänder ”RIX FM” ut dubbla signaler, och hakar på ”Earth hour” bara för att få ett tillfälle att få ut sitt namn i förgrunden på en konsert de anordnar, för att folk som kommer dit och tror att de gör det för miljöns skull skall ratta in deras radiokanal nästa gång de står och väljer mellan radiokanalerna?

Här väljer man att slösa el kommersiellt -istället för att spara el. Precis raka motsatsen av vad ”Earth hour” är menad att betyda. ”Earth hour”-manifestationens andemening är ju att se en nedsläckt planet denna timme, för miljöns skull!

DET mina kära läsare är vad manifestationen är menad att vara -inte en ursäkt att slå till med konserter i reklamsyfte!

Annonser
Kategorier:Funderingar, Politik
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: