Hem > Dagbok > Valkonferensen; lördag

Valkonferensen; lördag

17:47, Europapolitiken föredrogs av Sven-Olof Sällström och kom mest att handla om ett utträde ur EU för Sveriges del, och en stängd EU-dörr för Turkiets del. Detta var sista ämnet för dagen, och efter detta avslutades den formella delen av Valkonferensen 2010!

17:20, Mikael Jansson som ersatt Jimmie Åkesson under en längre period som mötesordförande fick nu själv gå upp och prata om jordbruk och djurskydd. Flera Talare hade satt upp sig på denna punkt också, och en lång rad ombud gick upp och fyllde i sina åsikter om detta. En av många var Aron Emilsson (ordf.SDU Väst) som gjorde sin debut i talarstolen i rikssammanhang.

16:59, Johnny Skalin föredrog Miljö- och energipolitiken. Återigen ett ämne som lockade många att sätta upp sig på talarlistan. Kärnkraften var den heta frågan i detta ämne, då det är en fråga som delar partiet i två läger: De som är för en utbyggnad och utveckling, och de som är för att låta de reaktorer vi har jobba med ett löpande underhåll, men inte att bygga ut kärnkraften. Själv tillhör jag den senare kategorin.

16:50, Mattias fick återigen äntra scenen och prata sig varm om jämställdhetspolitiken. Detta gjorde han med en stor portion ironi och sarkasm gentemot rådande genuspolitik och genusprojekt, och lockade till flera skratt. Även Chang Frick lyckades med detta…

16:47, Mattias Karlsson fick efter detta säga några ord om kulturpolitiken, och fick två efterföljare i talarstolen, Patrik Ehn, och Axel Karlsson från Göteborg, som biföll förslaget.

16:35, Familjepolitiken ligger alla nära om hjärtat, och är ju egentligen en mjuk fråga. Om detta var Linus Bylund föredragande. Julia Kronlid tog mikrofonen i detta ämne, och var en av få kvinnor som tog till rösten denna dag, som yrkade på bifall till fria familjer och trygga barn.

16:11, Talarlistan rörande skolpolitiken har tagit slut, och nästa ärende är försvars- och säkerhetspolitik. Föredragande för den är Mattias Karlsson. Twittraren Patrik Ehn stämde upp i ett bifallande bland många andra. Stefan Lundkvist, tidigare från CUF, likaså…

15:45, En alldeles för utdragen paus, med fika och gruppfotografering drog ut lite på tiden. Väl tillbaka föredrog Richard Jomshof sin skolpolitik, något många hade intresse av, och talarlistan var gedigen. Skolpolitik är något som berör och upprör många, och visade sig vara en av de hetaste ämnena för eftermiddagen.

14:27, Social-, skatte- och arbetsmarknadspolitik diskuteras. Tunga ämnesområden som för många är svår att omfamna. Erik Almkvist beskriver de föreslagna manifesten i ämnesblocket på ett lugnt och sakligt sätt. Applåder gav uttryck för ombudens gillande.

13:20, Lunchen lät sig väl smakas, och väl tillbaka på sammanträdet inledde Jimmie Åkesson på sitt traditionella vis med ett tal. Ett mycket träffsäkert och uppskattat sådant. Avslutningsvis uppmärksammade han de senaste våldsdåden mot främst företrädare för SDU med en blomma till Erik Almkvist och David von Arnold, som fått utstå de senaste påhoppen och hoten, som dessutom uppmärksammats i media.

11:18, Då mötet fortlöper mycket snabbare än man befarat, ajournerade vi oss tidigare än planerat och fick en halvtimmes bensträckare extra. Mötet återupptas om ca en timma. Detta smidiga möte lovar gott för eftermiddagen, med tid för ett dopp i poolen kanske?

11:46, Nu diskuteras manifestet kring kriminalpolitik, något som kallar upp många ombud i talarstolen. En av våra största hjärtefrågor naturligtvis!

11:25, Per Ramhorn presenterar äldrepolitiken som han har varit med om att ta fram. Han presenterar detta med sin vanliga ödmjuka framtoning, och framkallar spontana applåder, som han väl är värd. Hans äldrepolitiska program är så självklar att väljarna i höst inte kan annat än att ge oss sin röst i valet om de alls har någon respekt och vördnad för de äldre…!

11:12, William Petzäll föredrar det invandrarpolitiska förslaget, med många bifallsapplåder som följd.

11:05, Efter en omröstning om valberedningens förslag till riksdagsvalsedel -bifall mot avslag- vann bifall med 105 röster mot 38. Ett fåtal röster var ogiltiga, då röstlängden ligger på 147.

Det blev en naturlig paus i sammanräkningen när rösträknarna räknade samman röstfördelningen.

09:45, Debatten och åsikterna kring förslaget på riksdagsvalsedel är i full gång och kommer dra ut på tiden. Många olika åsikter och viljor åt alla håll skall ventileras. Många har kritik och känner sig förbisedda, främst från de olika distrikten. Men, valsedeln har bara plats för 60 personer -och vi har 200 namn på förslag…

09:30, Mycket formalia inför dagen som skall presenteras…

09:15, Den ”akademiska kvarten” ser ut att dra ut på tiden…

Uppe och tog en dusch innan frukosten. Och åt gjorde man med gott samvete. Därefter checkade vi in på konferensen, och satte oss i vimlet.

Kategorier:Dagbok
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: