Hem > Politik > Adaktusson och Svenskt näringslivs pinsamheter

Adaktusson och Svenskt näringslivs pinsamheter

I gårdagens Adaktusson var Jimmie Åkesson gäst i programmet.

Han pressades av Adaktusson som försökte lägga orden i munnen på honom mot bättre vetande, och framstod mest som en upprepande papegoja, som med ett färdigt manus skulle vara så nedlåtande det gick. När han inte fick de svar de förväntat sig, upprepade han sig flera gånger och ville få Åkesson att försäga sig. Den retoriken gick inte hem, och Adaktussons trovärdighet som journalist sjönk som en sten i mina ögon. Detta anstod inte en framstående journalist och programledare som Adaktusson. Det programmet var allt annat är objektivt och upplysande. Vinklingen på programmet handlade dessutom om nazism. Ett påhopp som är så återanvänt att bäst-före-datumet gått ut för ett tiotal år sedan. Dålig journalistik. Lennart Ekdahl hade kunnat göra samma program, och med samma ”vinkel” -fanns mycket snyggare och med hedern i behåll efter programmet. Det anser jag inte att Adaktusson gjorde…

Som inbjudna utfrågare återfanns Bengt Westerberg (fp) och Ian Wachtmeister. Bengt gjorde samma låga intryck som många politiska motståndare, och ville göra Jimmie till åtlöje genom att prata invandringspolitik, och sätta olika uttalanden och citat emot varann. Detta lyckades han inte heller bra med, och fick inte det svar han ville ha heller. Jimmie Åkesson såg både pressad och påhoppad ut, men lyckades svara de båda motståndarna på ett bra sätt.

Ian som tidigare visat sitt ”stöd” för Sverigedemokraternas politik -eller åtminstone inte motstånd på samma sätt- ställde frågor med annan nyans och ingångsläge, där han ville ha svar från Jimmie sett ur ett objektivt perspektiv. Ian ville dessutom göra klart för programmet och svenska folket att han oroade sig väldigt över valets kommande ”anti-sd-fokusering”, där han fasade för att man från medias håll kommer bedriva häxjakt på Sverigedemokraterna i valrörelsen, påhejade av politikerna som kommer göra vad de kan för att skapa en hätsk och spänd stämning, där många vänstergrupperingar som väntar på en ”anledning” och ett politikernas gillande kommer att angripa våra företrädare på rena demokratividriga sätt. Detta kommer man uppvigla till i ”demokratins namn”.

En eloge till Ian för den skrämmande spekulationen. Tyvärr kommer han antagligen få rätt.

I programmet tog man också upp siffror man ville sänka Åkesson och partiet med, med anledning av det förslag till manifest vi tagit fram, och man lät Svenskt näringsliv gör en kostnadsberäkning på vår politik. Den högst pinsamma och dåliga kalkyl de gjorde (som hade en räknefel på 1000% då 65 miljoner blev 650 miljoner genom ett stavfel!) gjorde de innan SD ens presenterat siffror själva. Jimmie skulle konfronteras med dessa siffror utan att själv fått se den innan programmet, (som hade en räknefel på 1000% då 65 miljoner blev 650 miljoner genom ett stavfel!) som ju bara kunde upplysa om att vi inte lagt vår skuggbudget än. Hela programmet blev löjeväckande när Adaktusson mot bättre vetande fortsatte i samma förbestämda spår utan att göra en egen intelligent omvärdering av sitt material, rent journalistiskt.

Här har du programmet: http://www.tv8play.se/play/228012/

Och här har du Sverigedemokraternas kommentar på den pinsamt dåliga kostnadberäkningen från Svenskt näringsliv som hade en räknefel på 1000% då 65 miljoner blev 650 miljoner genom ett stavfel:

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/sverigedemokraterna/pressrelease/view/svenskt-naeringslivs-chefsekonom-raeknade-fel-med-1000-procent-392559

Jag tror att politiska vinklingen från produktionsbolaget och programmet hade en kontraproduktiv effekt på väljarna, och är övertygad om att Sverigedemokraterna fick ett hundratal nya väljare, vad tror du?

Annonser
Kategorier:Politik
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: