Hem > Dagbok > Dagbok 3/5

Dagbok 3/5

Sjätte dagen på jobbet idag, och livet känns tyngre än någonsin.

Det är en tråkig kultur på den avdelningen jag har börjat på; att man skall ”gilla läget” när det gäller korta raster -förlåt; pauser heter det nu- och stressmomentet med kedja i backen. Den kedjan skickade ju fabriken 30 år tillbaka i tiden, då vi stolt har varit en fabrik som kunnat visa på flexibilitet och inflytande i vårt arbete, som sköttes med viss ”frihet” och hade god stämning i arbetet och gubbarna emellan.

Den känslan jag får nu är ”var man för sig själv”, och ingen trycker längre på den dåliga ergonomin och stressen, utan håller tyst och jobbar på som livegna entreprenörer med inställningen att ”man skall vara glad för att man har ett jobb”. Det är just det ”punggreppet” företaget vill ha på sina gubbar, så det inte kräver bra arbetsförhållanden och tid för att uträtta arbetet utan stress.

Vilka ”kärringar” det har blivit av många! -Gubbar man tidigare kunde lita på ställde upp när det kom till att hålla ihop sammanhållningen, och jobba för en drägligare arbetsplats. Allt det arbetet känns som bortblåst. Tråkigt för alla.

Hur som helst: Sjätte dagen på jobbet som sagt, och redan hemma för ryggen. Det börjar bra det här. Jag är inte 35 längre, utan möjligtvis 65…

Annonser
Kategorier:Dagbok
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: