Hem > Funderingar, Politik > Röda Korset och anhöriginvandringen

Röda Korset och anhöriginvandringen

Av den invandring vi har till Sverige, är just anhöriginvandringen den post som får utstå mycket kritik. Detta för att sömmarna börjar gå upp i kostymen för vad vår välfärd tål, om vi skall tillåta denna massinvandring av invandrare utan flyktingstatus. ”Vi har inte råd med denna massinvandring” är inte något vi sverigedemokrater bara slänger ur oss, utan det bygger ju på sunt förnuft om helt vanlig hushållsekonomi och skolmatematik. ”Enkel matematik” så att säga.

Det är alltså nu inte bara staten som importerar bidragstagare utan flyktingstatus, utan nu visade det sig att även röda korset sysslar med detta! -Och inte så liten del av verksamheten och utgifterna stöder denna invandring, utan en betydande del!

I kölvattnet efter att det avslöjats att Bengt Westerberg plockar ut hutlösa arvoden på ett par hundra tusen om året på bidragsgivarnas pengar, för att ställa sitt namn till förfogande i styrelsen, så visar det sig nu att ungefär hälften av Röda korsets verksamhet bekostar anhöriginvandring! Jag trodde personligen att Röda Korset bedrev biståndsarbete, katastrofhjälp, humanitära insatser i de allra fattigaste delarna av världen, och dela ut mat och mediciner i flyktingläger och liknande verksamhet. DET skulle jag gärna skänka pengar till, MEN;

I Röda Korsets årsredovisning för 2009 anges att den enskilt största utgiftsposten på drygt 25 miljoner kronor utgörs av ”Efterforskning och familjeåterförening nationellt”, vilket alltså innebär att svenska folket, via enskilda bidrag och automat-transfererade medlemsavgifter (som f.ö. höjdes förra året), kraftigt bidrar till att öka anhöriginvandringen. Adderat till den summan kommer ”Stöd till asylsökande nationellt” på drygt 19 miljoner kronor. Sammanlagt går alltså nästan hälften av svenska Röda Korsets totala utgifter för år 2009 till att på olika sätt främja en ökad invandring.

DET tänker JAG inte skänka pengar till! Vet Röda Korsets bidragsgivare i Sverige egentligen vad deras pengar går till?

En känsla av att man vill återkräva alla pengar man har skänkt till Röda Korset genom åren gör sig gällande…

Kategorier:Funderingar, Politik
 1. 27 maj 2010 kl. 9:01

  jag slutade ge bidrag o handla på röda korset secon hand när jag fick reda på detta, då gynnar jag hellre ria där pengarna går till våra egna utslagna, o e det så att de bidragen stöder anhöriginvandringen är det ju större anledning att inte skänka till RK

 2. 30 maj 2010 kl. 16:53

  Det tycker jag du gör rätt i Marie.
  Lägger man också till Bengt Westerbergs hutlösa arvode för att låna ut sitt namn till Röda Korset, så har man sammantaget gjort av med massor av pengar som bidragstagarna tror går till ett behjärtansvärt syfte.
  -Vår egen RIA behöver pengarna bättre då!

 3. Demokratbloggen
  19 juni 2010 kl. 18:06

  Rinkeby är ett område som bebos av dem som inte alls uppskattar vad Sverige gör för dem. De bränner ner kanske Sveriges finaste bostadsområde. Ett område som har skapats för just dem, och som svenskar inte har en chans att få bo på. Dessutom bor de gratis.

  Det är precis som att kasta pärlor för svin!

  http://demokratbloggen.wordpress.com/2010/06/19/kasta-parlor-for-svin/

 4. 31 juli 2013 kl. 9:57

  Det var det Jävligaste , det hade jag ingen aning om . INGA MER STÅLAR DIT !

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: