Hem > Dagbok > Holger Danske Traef

Holger Danske Traef

I helgen har frugan och jag brutit av vardagen med en mc-träff.

Vi packade motorcykeln i fredags morse, och åkte ensamma mot Helsingör.

Vägen ner var inget roligt alls, och efter tankning och en kaffe på Shell i Sandsjöbacka så började det såklart att regna. Men, det var bara att fortsätta en bit till för att se om det skulle sluta. Det gjorde det INTE, så vi var tvugna att vika av i Varberg och åka ut mot vattnet, och ta småvägarna utmed kusten för att hålla oss borta från de svarta tunga molnen över motorvägen. Eftersom det HADE regnat duktigt timmen innan vi kom åkandes, så var ju vägarna dyngblöta, och följaktligen också mina ben och skor.

Men allt har sitt slut, och vi nådde Helsingborg efter en kall och blöt tripp, bara för att se att; Över Helsingör på andra sidan var himlen kolsvart -och vi stod och tittade på blixtarna! INGEN kul visuell upplevelse kan jag säga där vi stod på kajen och ville få upp värmen…

Väl över på dansk mark hade det till och med haglat! Det var inte vad vi hade i tanken när vi packade på morgonen för att åka på mc-träff! Men framme på själva träffplatsen stod våra vänner från Skåne och tog emot oss, och med ens kändes det mycket varmare.

Tältet restes, och madrassen pumpades, allt medan våra förfriskade vänner skulle komma med hjälpande händer och goda råd. Men, det var ju förstås bäst att rigga allt själva. Tältpinnar hade vi glömt att få med oss, men en rådig kvinna i sällskapet hade tagit med sig extra, så det löste sig. Trots att vi kom två på hojen, har vi ett av de största tälten man kan ha med sig, och går i dog för fem personer med svängrum. Eftersom vi bara sov två i tältet denna gången, så fungerade tältet även som garage.

Träffen som sådan bjöd faktiskt på sol största delen av lördagen, och även om det blåste en hel del kändes vädret ganska okej. Det kunde ju regnat ännu mer…!

Mycket musik i bakgrunden, flera välbekanta ansikten, en stor brasa att värma sig vid, billiga drycker och lika billig som snabb mat som man klarade helgen på gjorde helgen trevlig. Att bara sitta i en ring med trevliga människor, lyssna på anekdoter och historier, smutta på något starkt är helt enkelt bara en favoritsysselsättning. Detta var första, men inte sista träffen för året.

Hemresan blev en blåsig sådan, och kastvindarna gjorde det lite trixigt att ligga på motorvägen, men hem kom vi!

…Och nu sitter man nyduschad vid sin dator och skall bara ha en ”myskväll”…

Kategorier:Dagbok
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: