Hem > Dagbok, Funderingar > Sveriges nationaldag

Sveriges nationaldag

En dag som för en gång skull strålar med sitt vackra väder. Annars brukar nationaldagen liksom midsommar bestå av regn och ostadigt väder.

Om jag läser mina vänners uppdateringar och länkar på facebook, så kan man undra hur det står till med landet egentligen, och vart är vi på väg?

Man kan läsa om Sandviken som väljer att komplettera sin vanliga svenska repertoar med arabisk musik på nationaldagsfirandet. Jag finner inte ord.

TV4 med sin präktiga herr Sherman väljer att hedra nationaldagen med sin kampanj ”nollrasism”. Varför skall nationaldagen handla om rasism? Kampanjer som detta -på denna dagen- gör ju medvetet ett avsteg från vad nationaldagen egentligen skall vara, och dra sig mer åt en dag vi skall skämmas för. Det har TV4 sagt. Underförstått måste du ju följaktligen vara rasist om du uppmärksammar din nationaldag, eller?

Här och där rapporteras det om att flaggan vajar i alla fall, men nu diskuteras det om huruvida man skall ändra den svenska flaggan, och anpassa den till Sveriges ”nya” demografi, för alla våra importerade muslimers skull, som kanske tar illa upp för vårt kors i flaggan. Att Sverige är ett kristet land tycks inte bekomma moralhysterin. Återigen: Jag finner inte ord…

Men; JAG skall njuta av dagen, och göra mitt för att hylla min nationaldag!

Kategorier:Dagbok, Funderingar
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: