Hem > Politik > Budgeten i Lerum

Budgeten i Lerum

På kommunfullmäktigemötet i Lerum härom dagen (som du kan läsa om här under) antogs ju alliansens lagda budget, eftersom de ju är majoritet i Lerum, och har så varit i 40 år.

Denna blåa majoritet har skött det på gott och ont, (mest gott vill jag påstå ändå) men denna senaste moderatledning vi sett de senaste åren börjar dra iväg åt lite fel håll nu, och verkar ha tappat verklighetsförankringen.

Man vill investera sig ur återstoden av ”finanskrisen”, och sätter motorvägsmot, höghus, lägenhetsbyggen, brobyggen, husflytt, arkitektoriska fantasibyggen och ombyggnationer framför Lerums invånares välbefinnande i form av kärnverksamhet och livskvalitéhöjande investeringar.

Man pekar på statistik som visar att eleverna har ”bra kunskaper och resultat”, men bortser helt och hållet ifrån att lärare, elever och deras föräldrar uppgivet undrar vart verksamheten är på väg, när lärare får sparkas på löpande band i besparingssyften, och Lerum går mot Sveriges lägsta lärartäthet, och har till och med lärarlösa lektioner i händelse av sjukdom. Detta vill man inte ens se, utan sätter på sig skygglappar och gömmer sig bakom siffror och statistik. Inte ett ”verklighetens folk” alltså.

Äldrevården i Lerum har varit föremål för vanvård senaste åren, och detta negligerar man med motiveringen att enkäter och ”samtal” med företagsledningen visar att allt är bra, trots att insändarsidorna bevisat motsatsen när anhöriga och personal vittnat om det missförhållande.

I stävan efter att fokusera på ”investeringar” i budgeten som nu är lagd inför valrörelsen, så vill man få folk att tro att Lerum mår bra. Så är inte fallet enligt oss Sverigedemokrater, och vår politiska riktlinje i detta måste vara att ta hand om våra invånare, få kommunen på fötter igen i första hand -INNAN man ”investerar” bort skattepengarna in i mer eller mindre företagsriktade intressen.

Man vägrar alltså att se att ”kejsaren är naken”.

Vårt bifall gick alltså för andra året i rad till oppositionens förslag på budget, som delar vår syn på dessa felaktiga prioriteringar (även om vi inte var helt tillfreds med denna budget heller)

Oppositionens budget förordar skattehöjningar, omfattande lägenhetsbyggen, slut på pensionsavsättningar och så vidare, och det är inte heller vår linje. Här handlade det om att ta ställning för det förslag som gick mest i vår Lerumsvänliga linje, och kanske också ta det ”onda med det goda” i detta förslag.

Alternativet vore att ”avstå” i omröstningen, men det är inte längre något alternativ, då våra väljare inför valet har rätt att  få veta vems politik vi vill föra: Lerums kommuninvånares eller företagens och ”investeringarnas” politik.

Vårt moderata kommunalråd, och kommunstyrelsens ordförande Henrik Ripa uttryckte sig på detta vis med denna rad på twitter och facebook efter mötet:

”Även i år röstar Sverigedemokraterna med vänsterexperimentet i Lerum. Nu vet vi var de hör hemma.”

Vad säger man om det?

-Vi är ett mittenparti, och verkar politiskt för invånarnas väl utifrån vår syn på var satsningar skall läggas. Det vore kul och veta om hans syn på oss som ett parti i ”vänsterexprimentet” delas av hans övriga partikamrater runt om i Sverige? Jag tror inte det…

Annonser
Kategorier:Politik
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: