Hem > Funderingar > SJ och värmeslag

SJ och värmeslag

Efter att ha läst om X2000-tåget som fick stopp i sju timmar, kan man undra hur det står till i knoppen på personalen på tåget. Visst har de sina direktiv att inte släppa ut folk på spåret, och det är ju självklart för de flesta att inte stå på ett trafikerat spår ute i vildmarken.

Men här pratar vi om människor. Människor i alla de åldrar som sitter fast i ett tåg i 60 graders hetta, UTAN vatten eller ens möjlighet att öppna ett fönster. Hur hade du själv reagerat? Tyst suttit och accepterat att de har sina rutiner och runnit bort i en blöt fläck, eller faktiskt göra det som de anställda inte förmådde göra, och visa medmänsklighet när passagerare svimmar?

En pappa som var orolig för sitt barns liv tog helt sonika en glashammare och slog sönder en ruta för att få in lite luft. En hjälte hoppas jag i allas ögon. Det finns inte ord för hur dåligt skött hela historien är från SJ’s sida. SJÄLVKLART öppnar man väl dörrarna om man står stilla i hetta i timmar utan ens vatten? Hur tänkte dom när de INTE gjorde det?

När historien sedan avslutas med att man har mage att erbjuda en värdecheck på 200 kronor som ”kompensation”, så står det fast att man inte skall jobba med människor.

Grisar och andra djur skyddas enligt lag i Sverige under transporter när det gäller luft och värme. Människor då?

När allt fler rapporter inkommer från upprörda och arga passagerare som på ett eller annat sätt hamnar i kläm hos SJ -vare sig det handlar om uteblivna och försenade tåg på vintrarna, kundtjänster som gör sig omöjliga att få kontakt med, ”röda avgångar” som bara finns i reklamen -men inte i verkligheten, och nu till tåg som står stilla i hettan i många timmar utan att man ens öppnar dörrarna- tycker man att SJ kanske borde ta sig en funderare på om de alls skall fortsätta med persontransporter, och lämna det till aktörer som klarar av att hantera människor på ett värdigt sätt.  Man borde kanske hålla sig till godstrafik?

Kategorier:Funderingar
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: