Hem > Politik > Folkpartiets utspel igen…

Folkpartiets utspel igen…

Att dom inte skäms för sig? De har inför detta valet försökt locka SD-väljare till sig återigen -för fjärde gången och i tredje valrörelsen. Det hela känns bara desperat och pinsamt, och visar på att man inte kan locka till sig väljare, och behålla sin plats på den politiska kartan med egna åsikter, och stå på egna ben, utan måste leka ”Tarzan” för att synas och finnas.

Jag har skrivit om det förr här på bloggen, och nu blir det ju aktuellt igen:

Inför valet 2002 gick det osynliga Folkpartiet ut med ett utspel inför valet att: ”Vi vill införa språktester för invandrare”. -En fråga vi såklart drev, och man gjorde ju detta för att ta våra väljare ifrån oss, som kanske vacklade och trodde på dom det dom sade, och tänkte att ”en röst på FP kanske gör större nytta i frågan om de menar vad de säger…” De tog mycket riktigt väljare från oss, och gjorde sitt bästa val någonsin. Vi gick bara blygsamt framåt, och fick inte det genombrott vi hoppats på.

Menade de vad de sade? Kan någon minnas att man drev frågan efter valet? Nej, just det. Men det var inte det som var tanken heller, utan tanken var att rikta strålkastarna på det annars så spetslösa partiet. Alla nyhetsrubriker är ju som bekant PR.

Vad gjorde man inför valet 2006? Jo: Lars Leijonborg gick återigen ut med ett utspel inför valet att: ”Vi vill införa språktester för invandrare”. Favorit i repris. Denna gången lät sig ju väljarna inte luras, och insåg att de bara bluffade och ville skapa rubriker. SD däremot fick sitt genombrott vi väntat på då väljarna kom tillbaka efter Folkpartiets katastrofval. Vi fick visserligen nöja oss med kommunala och regionala framgångar då vi inte nådde upp till 4%-spärren, men fick ett rejält uppsving! FP gick in och bytta partiledare i och med detta, och Jan Björklund tog över. Inte drev Folkpartiet denna frågan efter detta val heller…

Vad gjorde Folkpartiet i vintras? Herr Björklund gick ut med utspelet att: ”Vi vill införa en parboendegaranti” -En möjlighet för par att få fortsätta bo samman även när den ena maken/makan behöver flytta in på äldreboende. Självklart en flört med väljarna hos Sverigedemokraterna, eftersom detta var en motion vi redan lagt i 28 kommuner. Folkpartiet har då röstat EMOT denna -nu sin egna- motion 26 av gångerna… Trovärdigt?

Igår gick Björklund ut med ett nytt utspel: ”Vi vill införa burqaförbud”

Ynkligt. Återigen ger man sig in på Sverigedemokraternas planhalva, då detta såklart är en av våra hjärtefrågor. Vem försöker de lura? Sig själva? Våra väljare låter sig nog inte luras en gång till i alla fall, och kritik lyftes internt mot Björklund.

Det finns en sensmoral i allt det här, då vårt parti ju kritiseras av alla partier för ”främlingsfientliga” och liknande epitet, inte bara av den rödgröna röran, utan även av allianspartierna -och då Folkpartiet i synnerhet. Man grundar dessa beskyllningar på åsikter vi har som: ”Vi vill införa språktester för invandrare”, och ”Vi vill ha ett burqaförbud i Sverige också” -bland andra integrationspolitiska åsikter vi har.

Detta utspel kom Björklund med nu -månaden innan valet- när sociologiska institutionen vid Uppsala universitet visar resultatet på en undersökning som säger att ungefär vad femte svensk är emot denna typen av huvudbonader. En tillfällighet?

Folkpartiet på det kommunala planet har i kommunfullmäktige i Lerum varit det enda partiet i kommunen som genom Ingvar Frid i talarstolen kallat mig för opportunist och ”främlingsfientlig”. Ja, vilket parti är egentligen ”opportunistiskt” i så fall? Motsägelsefulla ord från en företrädare för det enda partiet i riksdagen som vill knyta våra frågor och väljare till sig ett par månader innan varje val. Och det är inte bara partiet man åsyftar då man kallar oss fula namn, utan även de ”vardagsrasister” man anser att våra väljare är. -Samma väljare man nu vill skall gå till valurnorna och lägga sin röst på Folkpartiet istället. Vad gör det dom själva till? Kan det vara ”främlingsfientliga” -och med en väljarkår som följaktligen måste vara… …”vardagsrasister”?

Tycker du att Folkpartiet är ett trovärdigt parti? Kommentera gärna.

-Och partiföreträdare för de andra partierna i Lerum får också jättegärna kommentera. (Jag vet att några av er läser min blogg då och då…)

Kategorier:Politik
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: