Hem > Funderingar, Politik > Lerums flyktingsmottagning

Lerums flyktingsmottagning

Lerum har mellan januari 2005 och Juni 2010 tagit emot 169 flyktingar.

(Källa: http://svt.se/content/1/c8/02/10/23/65/Flyktingarkommunernany.pdf?lid=puff_2102186&lpos=extra_2)

Skall man kalla det mycket eller lite? Vi i Sverigedemokraterna vill kalla det mycket. Vi är en liten kommun, och har som den borgerliga kommun vi är väldigt lite lägenheter, och då bostäder för ”mindre ekonomiskt betryggade”.

Vi har inte tidigare haft segregerade bostadsområden, men har den senaste mandatperioden börjat skaffa oss det.

Hulan är ett sådant område, där nya hyresgäster företrädesvis är utlandsfödda, som tar över när lägenheter blir tomma. Inte sällan på skattebetalarnas bekostnad!

”Halssmycket” på Höjden i Lerum är ett annat sådant. Här är det dock sponsrat av skattebetalarna i större utsträckning, då lägenheterna (som vi i sd inte ville skulle byggas där från början) är för dyra för vanligt folk. Med fantasihyror och höga insatser hoppades man kanske att det skulle flytta in välbärgade moderata väljare. Men så blev det inte, och när lägenheterna står tomma en längre tid, vad händer då? Jo; kommunen tar själva över kontrakten på lägenheterna, inhyser huvudsakligen flyktingar och invandrare i området -på DIN bekostnad. Det är DU som betalar dessa allt för dyra lägenheter som ingen egentligen ville ha förutom Herr Ripa.

Detta är inte en ansvarsfull politik. Detta är ett svek mot sina skattebetalare. Detta är pengar som Lerums kommuninvånare bättre behöver till kärnverksamheten! Bevara naturen, bygg inte dessa ”miljonprojekt”, och låt våra utflyttande ungdomar och barnfamiljer få möjlighet att få egna kontrakt på lägenheterna i första hand.

Vi i Sverigedemokraterna i Lerum kommer under nästa mandatperiod verka för att Lerum säger upp kontraktet med migrationsverket, och tar större ansvar för den kommunala verksamheten och Lerums invånare!

Kategorier:Funderingar, Politik
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: