Hem > Politik > Opinionssiffror 14/8

Opinionssiffror 14/8

Av alla opinionsundersökningar som görs, är Sifo’s siffror alltid ansetts vara de bäst överensstämmande. Nu när vi går in i den sista månaden innan valet, visar dessa senaste siffrorna Sifo presenterar att vi ökar, och ligger på 4,5%. Man kan nu sluta tvivla på att vi kommer in i riksdagen, och börja diskutera HUR MÅNGA mandat vi får.

Når vi 5%?, eller blir resultatet i valet ännu bättre? Olika högt uppsatta partiföreträdare har olika gissningar, och eftersom nu denna siffra om 4,5% presenteras, måste jag ju avslöja att det alltid har varit just den siffra jag gissat på. Och den siffran får jag stå fast vid, även om läget ser än bättre ut nu än för ett par månader sedan. Dessutom har vi alltid gjort bättre ifrån oss i varje val än vad opinionssiffrorna visat -precis som K G Bergström på svt sade härom dagen i tv- så vem vet vad det hamnar på?

En annan trevlig syn på bilden är det faktum att vi är vågmästare i denna presentation då blocken ligger så lika. Våra 4,5% skulle idag vara det avgörande mandaten som avgör vilken regering vi får. Bättre drömläge än så kan vi inte ha.  (Förutsatt att de ”etablerade” partierna inte går man ur huse och startar ett ideologiöverskridande samarbete om detta blir verklighet. -Och skulle de ingå en sådan överenskommelse, så vore det bra för oss om de gick ut med det strax innan valet, det skulle gynna oss och vårat resultat!)

För att jag skall bli en riksdagsman, så måste resultatet en bra bit över 6%, och det vore det ju en dröm få se dom siffrorna den 19 september…

Kategorier:Politik
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: