Hem > Politik > Mediaretorik

Mediaretorik

Så här dagarna innan valdagen haglar opinionsundersökningarna. Varje tidning rapporterar färska siffror varje dag, och för att få Sveriges invånare att tro att vi är ett dåligt alternativ, och att en röst på oss är en bortkastad sådan, så använder man olika metoder.

Här förklaras den vanligaste:

I Aftonbladet igår, visade deras egna undersökning att vi sjunkit från cirka 7% till 5,4%, och rubriken på en helsida blev: ”Väljarna sviker SD” Detta gör man för att intala läsarna att partiet är ett parti i kris, och skrämma bort alla våra ”osäkra” väljare. Vi själva är ju förstås inte ett dugg oroliga, för 5,4% är ju faktiskt ett jättebra opinionsläge, och vi har under hela senaste halvåret pendlat mellan 4-7%.

I dagens tidning rapporterar Aftonbladets färskaste siffror att vi får 6,4% -alltså en hel procent högre än igår! Blir det en ny helsida om att; ”Väljarna väljer SD”? Nej, det skrivs inte en rad om att vi i dagens mätning är uppe i våra fantastiska siffror igen, utan man håller såklart tyst om detta för att inte få läsarna att förstå att vi går framåt med stormsteg, och att en röst på oss verkligen kommer göra skillnad. Om man gör det, så lockar man ju tillbaka de man skrämde igår, och får säkert ett par nya läsare att tänka över valet och Sverigedemokraterna en gång till.

Vår rubrik är: ”Vi är på gång nu”!

Kategorier:Politik
 1. Inkognito
  19 september 2010 kl. 22:51

  Grattis Jimmie!
  Nu är du inte ensam längre i kommunen.

 2. 20 september 2010 kl. 10:18

  Nä, nu är vi åtminstone två ordinarie, och antagligen också två ersättare

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: