Hem > Funderingar, Politik > SD – Ett riksdagsparti!

SD – Ett riksdagsparti!

I Lerum där jag satt och tittade på valvakan, satt kommunföreningen i min tv-soffa och gladdes åt valresultatet.

En vågmästarroll i riksdagen ger oss för första gången möjligheten att prata om våra åsikter sett ur vårt perspektiv -inte medias och politiska motståndares.

Hela valvakan kantades av lögner och förtal som att vi skulle vara främlingsfientliga, odemokratiska rasister. Är det någon politiker eller tidning som behövt motivera det uttalandet? Nej. Och det är vi förstås inte heller. Det är bara ett sätt att skuldbelägga väljarna. Samtidigt som man kallade oss odemokratiska frångår man också sin egen roll i vår demokrati: Vi är demokratiskt valda av folket att sitta i regeringen, och eftersom man inte gillar oss -då är VI odemokratiska. Det är så löjligt att man blir ”matt”.

I länet sitter vi nu med sju mandat, och jag blev vald att sitta på en av dessa Vad det kommer innebära vet jag inte riktigt ännu, det blir ett nytt uppdrag att sätta sig in i.

I Lerum fick vi ett mandat till, och har nu två mandat, tillsammans med Kristdemokraterna som fick några få röster färre än oss. Där är vi lite besvikna, och hade räknat med tre mandat, med siktet på fyra.

Men; Vad som än händer från och med nu, så är ändå faktum: Vi gick framåt i hela Sverige, och sitter nu för första gången i riksdagen!

Kategorier:Funderingar, Politik
  1. robban
    20 september 2010 kl. 10:59

    tja lerum har ju en fungerande ekonomi och inga större problem med invandrarrelaterade brott så det är ju svårt att peta bort ripa och gänget där med samma argument som i andra komuner. så ett mandat till är ju inte illa pinkat. snodde ni det från sossarna?

  2. 20 september 2010 kl. 18:00

    Ja, det mandatet vi fick extra i Lerum detta valet ”snodde” vi från sossarna.

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: