Hem > Funderingar, Politik > SD och Svenska kyrkan

SD och Svenska kyrkan

Efter biskopens smaklösa uttalande i Stockholm i anslutning till riksdagens öppnande, när de sverigedemokrater som fanns på plats reste sig och gick ut, har en våg av missnöje spridit sig genom partiet.

Till våra politiska motståndares glädje går många sverigedemokrater nu ur svenska kyrkan som missnöjesyttring -något jag anser på alla vis är ett rent svek mot partiet, rent politiskt sett.

Tyvärr har de nya representanterna helt missat att vi är ett parti som står upp för kristendomen, våra kristna värderingar, vårt kulturarv som svenska kyrkan i århundraden förvaltat och vår -kristna- historia.

Hur kan man ens tänka tanken att som sverigedemokrat gå ur kyrkan, något som borde vara så självklart för alla i partiet att slå vakt om?

Detta kommer dela partiet i två läger är jag rädd; ett läger av oss ”gamlingar” i partiet som vill se Sverige som ett kristet land, och försvara det jag nämnt ovan och se det som självklart att försvara våra få mandat i de kyrkliga beslutande församlingarna och jobba för ett större inflytande -och de ”småliberala” ungdomar som tar större plats och fler stolar i partiet -som INTE tycks ställa upp på detta.

Det konservativa kristna parti jag en gång gick med i, tycks förvandlas till ett invandringspolitiskt-kritiskt liberalt folkparti, med allt mindre fotfäste i konservatismen och kristendomen -allt efter ett uttalande av en biskop med dåligt omdöme.

Om man som politiskt intresserad vill ändra en utveckling, så vet vi alla att man gör det genom att engagera sig politiskt, och hoppa in i lejonkulan och försöka förändra inifrån -det är ju det politik går ut på.

Om våra nya 80talist-partiföreträdare inte gillar den dagsaktuella politiska debatten från kyrkan, skall man då sluta rösta i kyrkovalen? Kommer DET helga vårt mål att få vara med och få ett större inflytande i kyrkan? Vi är även det enda partiet som kritiserar vårt medlemskap i EU. -Skall vi som partiföreträdare sluta rösta i EU-valet också?

Och när vi ändå startat resonemanget: Varför rösta alls? Mer mobbade av moralhysteriska svenssons har vi aldrig varit, vore det då inte bäst att helt sluta rösta i våra allmänna val som missnöjesyttring? Ändamålet tycks ju helga medlen för dessa ungdomar i frågan om vårt kristna arv i Sverige bara för ett missnöje mot biskopen, och det facto att kyrkan tycks ha lagt sig till ett politiskt arbete att även de spy galla över partiet, så varför inte också i de övriga valen, då vi i än större utsträckning blir motarbetade och mobbade av etablissemanget än någonsin tidigare…?

Nä, ett svek mot partiet är vad det är.

Men är man inte intresserade av att kunna verka politiskt i ett politiskt parti, så kanske det finns andra föreningar att gå med i, om det nu bara är kompisar man är ute efter? Klubbar för inbördes beundran står att finna överallt.

Detta är personlig kritik till de enskilda partiföreträdare som gått ur -eller kommer gå ur- Svenska kyrkan och ingenting annat…

Kategorier:Funderingar, Politik
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: