Hem > Funderingar, Politik > William Petzälls stunttrick

William Petzälls stunttrick

Måste få ner mina tankar om händelsen här på bloggen tyckte någon, så då får jag ju göra det:

I denna artikel i expessen kan vi idag läsa om ett tarzanagerande från William Petzäll.
Han skall tydligen på fyllan med lugnande tabletter i kroppen ha gett sig på sin tidigare flickvän Jenny’s lägenhet i något kärleksdramatiskt vredesutbrott.
För detta kallades polisen till platsen och han fick sova ruset av sig i en fyllecell.
-Men allt det där kan ni ju läsa om själva i artikeln.

Däremot skapar det ett stort dilemma:
Hur skall man agera från partiet på en sådan här sak?

Diskussionerna är vilda på facebook, twitter, flashback och andra medier.
Det hade varit lätt att avfärda honom och plocka bort honom från rullarna om han inte varit en riksdagsman -och en av våra duktigaste också!
Jag vill inte se honom bortplockad från riksdagsgruppen just därför, så jag vill hellre ”fria än fälla”.
Jag tror partiet har mer på att vinna internt på att låta honom vara kvar, än vad man vinner externt på att utesluta honom.
(Med detta sagt William, vill jag ge dig mitt stöd som fortsatt riksdagsman, tro inget annat.)
Men; det kommer alltid ett ”men:
Det går alltid prestige och principer i sådana här frågor.
Något offentligt uttalande har ingen sett från partiledningen ännu, och många undrar varför.
Det är inte heller helt sant förstås: Erik Almkvist har uttalat sig stödjande här på flashback att:

”Det här är ingen ”fyllegrej”, problemet är av en djupare karaktär och är orsakat av flera väldigt olyckliga livsomständigheter under kort tid. Men vi kommer självklart göra allt för att William ska få det stöd och den vård han behöver nu framöver för att komma på fötter och kunna må bra igen.

Men oavsett orsakerna så ska sådant här inte ske. Vi borde antagligen ha jobbat bättre förebyggande och tagit det hela på mer allvar tidigare.”

-Medan Linus Bylund i denna artikeln i Borås tidning menar på att:
”…om det är sant så är det fullständigt oacceptabelt.”

Hur man skall agera från riks sätter ju nu prejudikat för hela partiet. Skall man behålla eller låta honom gå?
Skall man offentligt ta honom i försvar, eller lite smidigt be honom avsäga sig sin plats själv, så man inte behöver peta honom offentligt?
Det går ju som sagt prestige i frågan: Många har blivit petade ur partiet och tvingats avsäga sig uppdrag och nekats kandidera för partiet för mindre än detta. Så hur skall man göra med William?
Är det skillnad på folk och folk? Självklart är det det. Ju högre upp i heirarkin, desto mer ”synd” är det om folk, och ju längre ner på gräsrotsnivå, desto mer ”olämplig” är man om man dummar sig så polisen måste lägga sig i.

Stöder man honom för den exceptionellt duktiga riksdagsman han är (vilket jag hoppas att man gör), så får man ju fundera på var gränsen går när det kommer an på andra som snubblat i livet, som nekas kandidera eller riskerar uteslutas ur partiet.
Vi har många duktiga kompetenta människor som med ”prick i protokollet” aldrig kan ta sig till riksdagen för partiet -eller ens till valsedeln för kommunfullmäktige- för att man med liknande dumhet som Williams hamnat i polisens register då partiets ”nollvision” sätter stopp för detta.

Som i allt annat som har med partiet att göra, så har det efter valet skapats röster för och emot allt; de som tycker partiet agerar rätt i vissa frågor och de som tycker att ledningen agerat fel. Så även i detta ärendet. Vissa vill se William i riksdagens talarstol igen, och andra har dömt ut honom för all framtid.

Hade William själv inte uttalat sig samma tidning expressen -som han gjorde i ärendet om Ehn i Göteborg där han krävde dennes avgång för att haft en ”tvivelaktig” kontakt- som du kan läsa mer om här från min blogg (där han själv försvarar ”nollvisionsprincipen”) så hade dagens expressenrubrik om William inte behövt vara det självmål man nu kallar det som…
Den artikeln hittar du här.

PS: Man är väl samtidigt ”oskyldig” till man blivit dömd i rätten?
Och dit kommer nog inte det här ärendet… DS

Tillägg kl 21:53:
Williams pressmeddelande kan du läsa här

Kategorier:Funderingar, Politik
 1. Gabriella
  06 februari 2011 kl. 15:18

  Ja, nu är det ju lätt att sitta och läsa i pressen och i sociala medier om att William i fyllan och villan gett sig på Jenny eller hennes hem.

  Sanningen är som vanligt långt mer komplex än så. William har haft svårt att hantera sin ångestsjukdom och tagit allt fler av sina receptbelagda tabletter. Nu har han också insett att han faktiskt inte kan hantera medicinen längre och att han definitivt inte bör dricka samtidigt som han tar tabletter. Han har idag sjukskrivit sig och sökt hjälp för sin sjukdom och sitt beroende. Han är välkommen tillbaka när han är frisk och stark igen, både för att han är en mycket duktig politiker, och för att han är en vän och medmänniska som levt i sitt eget privata helvete utan att någon av oss förstått vidden av det eller haft förmågan att hjälpa honom.

  Angående Jenny och lägenheten så är det deras gemensamma lägenhet, de hade fest och William fick i sig för mycket och tappade omdömet och var dessutom rätt borta en stund, och av oro och säkert också rädsla och irritation ringde en av gästerna 112. William är inte en aggressiv person, och just denna gång gick det överstyr och några prylar i lägenheten kom i hans väg. Han har knappast trashat stället eller misshandlat någon.

  Jag vet detta eftersom jag pratat med William själv flera gånger idag, och dessutom hört av Jenny ett par gånger inatt och under dagen. Jag tror att jag har fått en ganska bra bild av vad som hände, och framför allt av hur William mår och har mått.

 2. 06 februari 2011 kl. 15:31

  Ja Gabriella, Expressens rubriker och verkligheten brukar sällan gå hand i hand.
  Det är också min bild av det hela att historien inte var så mycket att orda om.
  Inte desto mindre har man rubrikerna i tidningarna att förhålla sig till, och utan offentliga uttalanden vet inte ens landet övriga partiföreträdare vad de skall tro.

  Många som inte är aggressiva i sin person, har ändå någon gång lyckats stöka till det för sig på fyllan.
  -Men alla har inte det stödet runt sig som Petzäll har, och jag efterlyser samma stöd till nästa partiföreträdare som ”snubblar över sina egna fötter” -oavsett om han är riksdagsman eller kommunpolitiker…

 3. Boris Petrusson
  06 februari 2011 kl. 16:32

  Vart tog min kommentar vägen?

  • 06 februari 2011 kl. 17:54

   Den postade du under nästa inlägg din klant

   • Boris Petrusson
    06 februari 2011 kl. 18:42

    Aj, då ❤

 4. Lassekolja
  07 februari 2011 kl. 16:02

  Även om Williams bokstavliga snedsteg är mumma för samtlig media skall han givetvis vara kvar i SD:s Riksdagsgrupp. Jag känner inte William närmare på det personliga planet men de gånger, som jag träffat och pratat med honom på div. SD-möten har han gjort ett mycket gott intryck på mig. Jag har under flera år imponerats av hans kämparglöd hemma i Borås och finns det förmildrande omständigheter, skall givetvis hänsyn tagas oavsett vad murvlarna i PK-media tycker, detta är mycket viktigt!
  Jag hoppas att Ni, som är närmare William än mig, hjälper och stöttar honom, han förtjänar verkligen det. Detta gäller även Partistyrelsen och jag vill snart åter se honom där han hör hemma, nämligen i Riksdagens talarstol!

 5. Daniel Rondslätt
  08 februari 2011 kl. 22:13

  William är en person som slickat uppåt och sparkat neråt, hårt neråt. Han är 22 årig Backestierna. Han skämdes inte för att tigga öl och cigg av C-J Backestierna för att en timma därefter mucka gräl med honom så denne lite äldre alkis, lämnade partiet. När WP sjöng ns-visor på estlandsbåten och blev riksbekant därför trodde man i sin naivitet att partiet INTE skulle låta honom ställa upp i något val, men han belönades med en riksdagsplats. WP är så helvetes dum att han kritiserar andra för ett förflutet när hans egna ns-grejer ligger blott ett par år tillbaka. Den fegisen tyckte senast i december i kvälllstidningen att Patrik Ehn skulle ut ur partiet. Vem tror han att han är? JA just det riksdagsman med egen lägenhet i Stockholm och 58 000 på fickan hurra, som han ropade på valvaken inför tv-kamerorna. Högmod går före fall. Till sist som valsamorndnare åstadkom han intet av värde i Bohuslän. Killen är en clown och hade kunnat stoppas redan för två år sedan. Missbrukare skall sitta på instuition och inte i riksdagen.

 6. 08 februari 2011 kl. 23:37

  Hårda ord Daniel, men visst har du en poäng i det du säger.
  Jag skulle inte välja att gå på så hårt dock…

 7. 06 april 2011 kl. 12:19

  Självklart borde William sitta kvar om han vill det och mår bättre framöver, Sd tror jag har petat och sparkat en aningens för mycket personer redan än vad som är nyttigt (väljare gnäller nu), Jag efterlyser en agenda där Sd vägrar böja sig för opinionen och media, för länge har media styrt vilka som ska sitta eller gå i sina smutskastningskampanjer mot människor i faktiskt alla partier. Det är dags att se vad människor kan göra NU utan att gotta sig i vad som skett i det förflutna

 1. 06 februari 2011 kl. 17:10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: