Hem > Politik > Höghus i Lerum?

Höghus i Lerum?

I Lerum planerar kommunstyrelsen att låta bygga ett 15-våningshus på vad man kallar för ”Konsumtomten”.
Detta gör man med lika många argument som det finns partier i Lerum.

Från den borgerliga sidan vill man ”växa” som kommun, bli fler medborgare (läs skattebetalare), få fler borgerliga väljare kanske, och visa på att man försöker uppnå sitt absurda mål om en invånarökning med 2% för varje år.

Det röda laget har som argument att ungdomar måste få bostäder och ges möjlighet att flytta hemifrån, och det är i så fall det argumentet vi köper.

Det är bostadsbrist i Lerum -det är det i hela södra Sverige- men hur man skall förhålla sig till detta är det många som har åsikter om.

Vad tycker Sverigedemokraterna i Lerum?

Jo; Huset som planeras är ett 15-våningshus, och ett hus som urbaniserar Lerums centrum på ett icke önskvärt sätt. Ett hus som detta, som inte passar in i stadsbilden, kommer rent estetiskt att verka för en ”gettofiering” av det annars så idylliska Lerum. Det skall uppföras på en tomt som kommer få intilliggande ”Tingshuset” att se ut som en hundkoja vid sidan om detta höghus. Det kommer inte på något sätt bidra till trivsel och trevnad i Lerums centrum. Det enda positiva det kan medföra är i så fall att det spenderas några få kronor extra i ”Solkatten” som köpcentrat i Lerum heter.

Men det behövs ju bostäder?
Ja, det gör det -men för vilka?
Så fort spaden sätts i marken, så har lägenheterna redan blivit bokade.
-Inte av ungdomarna som behöver flytta hemifrån och har en knapp ekonomi att leva på, utan av inflyttande Göteborgare som flyr staden.
Skall man bygga bostäder idag så får man öronmärka dessa till den målgrupp man säger sig bygga för.
Sverigedemokraterna i Lerum vill bygga bostäder för ungdomar -små, billiga och smått spartanska bostäder som en ungdom behöver som sin första bostad, och detta vill vi göra i låg, trivsam och traditionell stil som bidrar och förstärker känslan av idyll och småstad.

Vi måste bygga lägenheter för våra ungdomar trumpetar vänstern!
Absolut trumpetar vi tillbaka.
Men vänstern bedrar sig själva om de tror att dessa kommande hus som kommunstyrelsen planerar bygga kommer ungdomarna till gagn, för det gör de inte!
Det kommer inte byggas några hus med små, billiga lägenheter som kommer stå tomma till den dag en utflyttande ungdom ringer och vill ha en lägenhet.
Lägenheterna som byggs kommer förbokas av kapitalstarka inflyttande Göteborgare.
Till en del.
Många lägenheter kommer stå tomma, och så småningom fyllas av invandrare, vars lägenheter skattebetalarna kommer betala. Hyresvärden (Förbo?) tecknar snabbt avtal med sektor individ och familjeomsorg, som besätter dessa dyra lägenheter till skattebetalarnas bekostnad, eftersom gemene man inte kommer tycka att lägenheterna är prisvärda, då man bara bygger hus för maximal avkastning -INTE av någon idealism eller plan att dessa skall komma 20-åringar till gagn, som ett experiment i samhällsansvar.

Sedan då?
Jo: Vi måste bygga lägenheter för våra ungdomar kommer det heta!
Vad det inte det vi nyss gjorde? Jaså, det fanns inte ungdomar som hade råd?
Var göra?
Bygg lägenheter kommer man ropa sig hesa i kö. Och bygga kommer man göra. Men inte till ungdomarna, för där finns inga pengar att hämta.
Nä, dyra familjebostäder blir det, som inte många har råd med.
”Socialen” kommer teckna sig för en större del lägenheter, och skattebetalarna kommer inte ha en susning om att de betalar lägenheterna för andra -lägenheter de själva inte hade råd att hyra!

Nä, vi motsätter oss å det starkaste detta höghus, och hela arkitekturen som företeelse!
Bostäder behöver byggas -absolut- men då ur ett samhällsansvarigt perspektiv, där man faktiskt bygger lägenheter som ungdomar vill ha och har råd med, och sedan också låter dessa lägenheter besättas av… …ungdomar!

Min partikamrat Aron Emilsson författade en insändare i ämnet som du kan läsa här!
(En mycket bra insändare som jag tycker du skall ta dig en minut att ögna igenom…)

Kategorier:Politik
 1. robban
  19 februari 2011 kl. 0:12

  nåja frågan är väl snarare om det ens är möjligt att bygga högt på den tomten så nära ån.

  och frågan om ”billiga lägenheter för ungdomar” så faller det på att komunen dammsuger marknaden på allt som kan definieras som ”billigt” för andra än just den generationen som behöver en förstalägenhet. det är ju ingen slump att allt som byggs i kommunen har lägen och kostar därefter. byggs det över huvud taget några hyreslägenheter numera?

 2. 19 februari 2011 kl. 16:55

  Nja, det byggs ju några få hyreslägenheter också (”halssmycket” till exempel) men det är mest för att behålla sin ”goodwill” som kommunstyrelse. De lägenheterna blev så dyra att de stod lediga länge, och idag är många av de lägenheterna i ”socialens” våld istället, där vi med skattepengar betalar andras allt för dyra hyra!
  Vanligt folk har inte råd med dessa nya lägenheter, och en vild gissning är att man inte bygger för ”vanligt folk” heller…

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: