Hem > Dagbok, Funderingar > Sommar och sol

Sommar och sol

Ja, vad skall man egentligen skriva som rubrik på alla sina inlägg?
Vore lättare om man slapp göra det, men så fungerar ju inte ”wordpress”.

Jag tänkte bara kika in och säga ”hej” till alla er som läser bloggen trots att jag inte varit så flitig på att skriva de senaste veckorna.
Jag har suttit i rätten många dagar nu, och en sexdagarsrättegång börjar ta sitt slut.
Det är kul, och jag börjar allt mer acceptera att jag är en kostymkille också.

På torsdag börjar jag mitt nya jobb -och mitt nya liv- som busschaufför.
Antagligen kommer jag aldrig vänja mig vid tidiga morgnar, men jag måste ju se till att komma upp ur sängen ändå. Denna perioden jag haft det senaste halvåret har varit skön -så till vida att jag inte gillar väckarklockor, och av naturen är ganska lat.

Jag tar nu sommarledigt från partiarbetet. Mina fullmäktigeuppdrag kommer jag självklart alltid sköta, men det organisatoriska arbetet som ordförande i Lerum och i distriktet får stå tillbaka lite i sommar för mitt nya jobb och allt annat jag försakat på hemmaplan sedan valet i höstas.
Jag har ju satsat allt på partiet sedan valrörelsen i fjol drog igång, och allt löpande man egentligen också måste hänge sig åt har fått skjutas på framtiden: renoveringen och det löpande underhållet på huset, familjeaktiviteterna, hålla inkomsten på en trygg nivå och allt sådant som ankommer en familjefar ni vet.
Sådant måste jag nu komma ikapp med. Ekonomi och kärleksliv blir ju lidande.

Jag har egentligen haft ganska själviska anledningar till varför jag lagt allt på partiet mer eller mindre senaste året, och det var ju för att jag på sätt och vis fått muntliga lovord att bli anställd av partiet efter valet.
Dessförinnan trodda man att jag skulle bli ”valorganisatör”, en tjänst som föll på Ejderhall, Petzäll och Fransson. Många undrade varför inte jag fick denna möjligheten, och det undrade jag också.
Flertalet partikollegor klappade mig på axeln och sade att; ”Nu måste det väl bli så att du blir ombudsman efter valet istället!”, och under resans gång var det också en tjänst i partiet som låg framför mig vid valet i september.
Nu blev det ju inte så. Conny såg till att den regionorganisationen vi skapade fick läggas ner. Detta trots att han själv varit med på noterna hela vägen. Men han fick kalla fötter, drog in Björn Söder i det hela, och fick rätten på sin sida: Vi fick inte ha någon regionorganisation.
Den regionorganisationen skulle ju med mandatstödet anställa en eller två ombudsmän var tanken hela tiden, och jag var en av dom som det såg ut, och som planen varit hela resan igenom.
Jag fick börja söka jobb istället. Ni kan ju inte missat att jag passade på att ta körkort för buss också?

Man utlyste ett omval i vintras, och med den så såg det ut att bli fler tjänster att utlysa, och återigen sade flera att: ”Nu skall du se att det blir din tur att få en tjänst Jimmie!”.
Med det i ryggen så satsade jag återigen helhjärtat på partiet, men det räckte inte ända fram. Vi behövde tio mandat för att få fler tjänster, men fick nöja oss med nio mandat.
För min egna personliga del så var ju att än en gång snubbla på mållinjen så att säga.

Så; Nu blir det ett nytt jobb, och en nystart med familjen istället.
Partiet har ju haft ett år på sig att anställa mig nu, men det har man inte velat.
Då måste jag se om mitt egna hus lite nu, och inte greppa efter halmstrån längre.

Det var inte meningen att låta bitter, för sådan är jag inte.
Nu skiner solen, och jag skall ta min nyservade motorcykel på en dagstur tillsammans med min ena dotter och hälsa på en klubbkamrat på vischan.
En mycket trevlig söndag på er där ute!

Kategorier:Dagbok, Funderingar
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: