Hem > Funderingar > Svenska kyrkans medlemstapp?

Svenska kyrkans medlemstapp?

Svenska kyrkan räknar med ett medlemstapp på 100.000 stycken det kommande tio åren.
För detta verkar man vara förvånade och utan förståelse.
Jag tycker å andra sidan inte alls att det är speciellt konstigt, utan en naturlig konsekvens av Svenska kyrkans passivitet i samhällsfrågor.

Kyrkan har det senaste decenniet blundat för islamiseringen i Sverige.
Denna barbariska religion som bygger sin kontroll på rädsla och bestraffning.
Denna barbariska religion som genom omänskliga lagar bestraffar, lemlästar, torterar och dödar tusentals och åter tusentals människor varje år.
Denna barbariska religion som ger oss halalslakt, barnäktenskap, hederskultur, månggifte, kvinnoförtryck, avrättningar, förföljelse av homosexuella, fatwa, sharia, jihad -och ett allt råare samhällsklimat.
Islam är den enda religionen som lika mycket är en politisk totalitär ideologi som strävar efter världsherravälde. Därför pratar man om ”islamisering”, eftersom det inte bara grundar sig på en religion som breder ut sig, utan även en i förlängningen allt mer islamkontrollerat samhälle även i västvärlden.
Sverige idag. Sverige i framtiden.

Var står Svenska kyrkan i dessa frågorna?
Tar man ens avstånd från alla dessa ovan nämnda förekommande inslag i Islam?
Nä, man bjuder in muslimer i kyrkorna. Man har gemensamma projekt som skall socialisera. Man har fotbollsmatcher med imamer och andra aktiviteter som skall stärka banden mellan islam och kristendomen istället.

Och Svenska kyrkan undrar varför medlemmar sviker?
Om inte Svenska kyrkan själva står upp för våra kristna värderingar, vår kristna kultur och historia och vårt kristna arv -vem skall då göra det?
Besvikelsen på kyrkan låter sig manifesteras i den enda naturliga konsekvensen: Medlemmarna går ur Svenska kyrkan -för varför skall man stödja en kyrka som inte ens försvarar sin egna existens?

Vi måste bevara vårt krista arv och traditioner.
Vi måste bevara vår religion som bygger på förlåtelse och kärlek, och inte byta ut den mot en totalitär, bestraffande och förtryckande religion.
Vi måste göra det. Svenska kyrkan själva måste göra det.
Andra frireligiösa samfund har i viss mån förstått detta, och tappar inte medlemmar i samma utsträckning.

Hur kommer annars vårt samhälle se ut om tjugo år -om femtio år?
Jag fasar för mitt Sverige på min ålders höst. För samhället mina barn och deras barn skall växa upp i, för förtvinandet av det samhälle som vi älskar och lever i idag.

Kategorier:Funderingar
 1. 12 mars 2012 kl. 19:31

  Håller helt och hållet med dig. Min mamma är pensionerad diakonissa, och hon säger faktiskt att hon har svårt att förstå det samarbete med islam som förekommer inom kyrkan, idag.

 2. 18 mars 2012 kl. 12:39

  Jag kan bara stå bredvid dig i din förvåning över kyrkans hållning men kyrkan och staten har ju gått hand i hand sedan tidernas begynnelse så den trenden kanske är svår att bryta från kyrkans sida.

  Trenden i världen är ju att ju mer utbildat folket blir desto klarsyntare blir de och det betyder i klartext att man inte tror på tomtar och troll år 2012 och att förståelsen för olika religioner minskar när man kan dra egna kvalificerade slutsatser av vad som står skrivet i de olika religionernas heliga böcker.

  Religionen fungerar bäst om man riktar in sig på de obildade så Svenska Kyrkan kanske skulle lägga ALLT krut på att reformera muslimer till kristna, för fler Svenskar lär ju inte söka sig till kyrkan.

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: