Hem > Dagbok > Dags att takta upp…

Dags att takta upp…

Nu när vi gång på gång ser opinionssiffror som befäster oss som Sveriges tredje största parti, så gäller det att inte bli allt för självsäker och luta sig tillbaka och tro att ”universum” kommer att lösa valet 2014 av sig självt.

Vi närmar oss raskt ett EU- och kyrkoval. Det kanske inte gemene man är särskilt upphetsad av, men vi politiskt engagerade är det, för det kommer sätta ribban för hur valet 2014 kommer att slå ut.

Vi har i de olika kommunföreningarna helt olika förutsättningar ekonomiskt och bemanningsmässigt att kunna bedriva en valrörelse -och hur vi skall ha ork att dra runt tre på varandra har jag ingen aning om. Hjälp kommer behövas! Inte bara av medlemmar då, utan av riks- och distriktsorganisationen rent ekonomiskt för att ”rodda” runt en sådan kostnadskrävande jätteapparat under kommande 1,5 åren som vi har framför oss.

Valsedlar skall besättas med namn, och det kräver sitt detektivarbete. Folk skall utbildas i mötesteknik, föreningspraxis och hur en politisk företrädare skall föra sig. Jag ser ett jättebehov av utbildningar. Distrikten här i Västra Götaland har gått samman om ett första trevande utbildningspaket, men det är ännu mycket amatörmässigt. Inte ens i närheten av den klassen på politikerutbilningarna sossarna och moderaterna erbjuder sina medlemmar, och där måste vi bli bättre kommande året! Utbildning och information är nyckeln till framgång för att kunna behålla så många som möjligt efter valet 2014, så alla känner att de står på ett stadigt fundament.

Det kommer krävas heltidsanställda företrädare som kan sköta organisation och logistik. Det skall turneras runt med torgmötesutrustning, och det kräver att folk är lediga på dagarna under veckan. Så ser inte min verklighet ut, så det måste också lösas på något sätt. Här hoppas jag att distriktet och riksorganisationen ser behovet av ombudsmän på samma sätt som jag. Jag hade även velat se en etablerad handfull ombudsmän i Västra Götaland redan nu som kunnat jobba med dessa frågorna långsiktigt, men där har jag inte fått något gehör.

Att i sista minuten ”släcka bränder” i valrörelsen tror jag inte på, men allt handlar såklart om pengar. Distrikten vill sitta på sina skattkistor inför valet, och inte spendera i organisationsuppbyggnad och anställda kanslister eller ombudsmän såklart.

Men jag anser att skapandet av den organisationen vi måste ha som landets tredje största parti startar NU. Det är NU folk måste anställas för att påbörja allt arbete inför valrörelsen. Det är NU vi måste sjösätta kvalitativa utbildningar för våra kommande företrädare. Det kräver sina timmar och sitt engagemang att planera och genomföra, och det behövs NU -inte sen. 

Nu ser det olika ut i olika delar av landet såklart, och partiets sydligare organisationer kan detta, är väl förberedda och ser fram emot valrörelsen med spänning. Jag bor i Västsverige, och jag fasar för den. Vi är inte beredda på utmaningarna ännu. Vi ligger två mandatperioder efter ”syd” i utvecklingen.. Vi behöver resurser NU. Distrikten här uppe  måste anställa folk redan nu för att ha en fungerande organisation inför 2014.

För oss ”nybörjare” måste vi börja redan nu, annars står vi handfallna och smått panikslagna när vi märker att tiden och pengarna inte räcker till. Jag hoppas innerligt att vår kommande distriktsstyrelse i ”Norra Älvsborg” och resten av Västra Götaland ser våra utmaningar och behov med samma ögon som jag.

Annars är jag rädd att vi återigen kommer vara ute ”fem i tolv” när det beger sig -och det anstår det inte ett parti som är landets tredje största…  

Kategorier:Dagbok
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: