Hem > Funderingar, Politik > Trollhättan JO-anmäls

Trollhättan JO-anmäls

Fick igår nys om att mitt parti anmält Trollhättans kommun till JO efter att en muslimsk man som var praktikant i kommunen vägrat ta en kvinna i hand.
Han ursäktade detta med att han i så fall måste tvätta händerna efteråt.
Hon kontrade då med att han i sin praktikantplats kommer att ta kvinnor i hand, och att det finns möjligheter för honom att tvätta händerna efteråt om det krävs.

Kan ni tänka er vilken kränkning detta är mot henne?
Att stå inför en man som menar på att kvinnorna är så ”smutsiga” i bildlig mening att han nödgas att tvätta sig om han tvingas ta henne i hand?
Hur hade DU som kvinna reagerat i en sådan kvinnoförnedrande situation?
Hur hade du som man reagerat om du stått bredvid och lyssnat på detta?

Sverige är ett kristet land. Vi har kristna västerländska värderingar. Vi hyllar våra kvinnor, och har kommit jättelångt i jämställdhetsfrågor. Så hur skall man ställa sig i en sådan här kränkande situation?
Jo: man ger MANNEN 30.000 kronor i ersättning för kränkning, och ger kvinnan en varning för att hon inte anammat kommunens mångfaldsplan! Har ni hört?
Jag blir i vart fall helt mållös.

Vi sänder alltså ut signalen att det är ok att mindervärdera kvinnor. Att vrida tillbaka klockan hundra år, och helt bortse ifrån vårt jämställda samhälle som vi skall vara så stolta över.
För en ”mångfaldhetsplan”!?

Vad är då denna ”mångfaldhetsplan” egentligen värd -om den moverkar hela vårt kristna och den ”svenska modellen”?

En moderat kommunfullmäktigeledamot i min kommun angrep mig på facebook, och gick i polemik mot mig i frågan om huruvida det var relevant att benämna denne mannen vid sitt muslimska ursprung, och insinuerade att jag var främlingsfientlig, hade ”SD-glasögon” på mig. Vidare hävdade han att svenskar våldtar och diskriminerar folk varje timme, samt gjorde parallellen med mitt inlägg på facebook och Hitler.

Vad anser du:
Är inte situationen där den muslimske mannen får ersättning för kränkning om 30.000 kronor helt absurd  -eller är det bara jag som är ”främlingsfientlig”?

Här har du länken som jag delade på facebook:
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/sverigedemokraterna/pressrelease/view/sverigedemokraterna-jo-anmaeler-trollhaettans-kommun-jimmie-aakesson-dags-att-saetta-ned-foten-jaemstaelldhet-aer-viktigare-aen-maangkulturalism-867620

Det hela uppmärksammas även i media såklart, och här kan du läsa en av artiklarna:
http://www.expressen.se/gt/vagrade-skaka-hand–far-30-000-i-skadestand/

Fler än jag häpnade över det absurda i hela situationen, och det gjorde även en hyfsat känd profil:
herrey

Kommentar:
Att vara ”kompis” med en ”fullmäktigekollega” från ett annat parti bygger ju på en respekt för varandras engagemang, och för den delen och en respekt för dennes vänner.

Jag skulle aldrig gå i politisk debatt med mina vänner på facebook från andra partier och kalla dem för fula ord och epitet.
Denna moderata unge herre missbrukade detta förtroende, och återfinns nu inte längre bland mina vänner på facebook som du förstår.
Ni som följer mig på facebook kan själva se hur plumpt han uttryckte sig.

Kategorier:Funderingar, Politik
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: