Hem > Politik > Aftonbladet och vänsterextremismen

Aftonbladet och vänsterextremismen

En ”Petter Larsson” på Aftonbladets kultursida skriver några motvilliga rader om det vänsterextrema våldet.
Något man försökt dölja och kväva, men som nu börjat debatteras lite smått efter att ”Revolutionära fronten” hamnat i ljuset på nyheterna.
Petter tar förstås inte upp ett ord om ”afa” eller andra fascistgrupper, eller kopplingarna mellan olika våldsamma -och utåt sett mindre våldsamma- vänstergrupper. Detta skall såklart inte få se sitt ljus innan det fullkomligt spårar ur.

Inte bara försöker han förminska ”RF’s” illdåd genom att raljera om hur fel det är att dra paralleller mellan ”antifascister” och fascister, och hur fel det är att påstå hur vänsterextremismen liknar högerextremismen. Han menar också på att uppgifterna om ”RF” förstoras upp genom att man i statistiken över deras våldsamma och kriminella natur även tar upp -vad han tycks anse är oviktigt i sammanhanget- genom att polisen och Ekot ”klumpar ihop klotter med hot och våld”.
I sin text försvarar Petter vänsterextremismen genom att tycka att det är okej att ”konfrontera” högerextremister, ställa sig i vägen för en nazistmarsch (hur laglig den än må vara i vårt demokratiska Sverige) och att klottra ner en bokhandel med vad de anser har fel åsikter till exempel.
Vidare skriver han att ”man ska ta polisens och Ekots uppgifter med försiktighet”.

När dom här orden kommer från Aftonbladet blir det skrattretande och löjelseväckande, då det är just Aftonbladet i synnerhet av all skvallerpress som själva arbetar på just det viset; att ”klumpa ihop”, dra sina politiska motståndare ”över en kam” och belysa även den minsta förseelse i en människas bagage för att misskreditera och karaktärsmörda en människa eller en grupp.

Skall vänstermedia som Aftonbladet på allvar visa sitt förakt för det vänsterextrema våldet likt det högerextrema så krävs det lite mer än några rader på kultursidan.
Och just det: Hur talande är det inte att man väljer att på detta sätt skriva om ”vänsterextremismen” -under rubriken ”kultur”?
Ridå.

Petters rader hittar du här:
http://www.aftonbladet.se/kultur/article17265375.ab

PS: och om man skall granska Petters egna ”agenda” så står det en del att läsa om hans egna kopplingar till Afa och vänsterextremismen här:
https://www.flashback.org/t837000

Hur stor trovärdighet har Aftonbladet hos DIG?
Sade jag ”ridå”…?

Kategorier:Politik
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: