Hem > Politik > Lerums nya styre?

Lerums nya styre?

I Lerums tidning står det att läsa om ett taktikmöte som Socialdemokraterna bjudit in till.

Detta på grund av det politiska kaos som drabbat Lerum efter att de tre mindre allianspartierna FP, C och KD vunnit stöd för sina separat lagda budgetmotion.
Efter att moderaterna en tid ändå försökt styra utifrån sina egna tycken, så ”tvingas” nu det moderata kommunalrådet Anna-Lena Holberg att avgå på posten till förmån för sin företrädare Henrik Ripa -som nu avsäger sig sin plats i riksdagen för att återigen sätta sig på tronen i Lerum som maktfullkomligt kommunalråd.
Denna tanken faller inte i god jord hos oppositionen som nu bjuder in dessa tre allianspartierna till samtal om Lerums fortsatta styre.

I Lerums tidning får vi se en belåten Ripa som deklarerar att han återinträder som kommunalråd, och skall ta rodret igen. Men där föregriper han ju den politiska processen.
Utser han sig själv till kommunalråd? Byter moderaterna ut ett kommunalråd mot en ny ”bara sådär”?
”Nej” tycker oppositionen som nu gör ett utspel för att visa på ett moderat styre i kris.

Men; ligger bollen verkligen hos sossarna? Nej, det tycker jag inte.
De tre ”mittenpartierna” som de kallar sig vill självklart inte stöta sig med moderaterna i Lerum och hamna i onåd hos storebror, får då kanske de inte får sitta i matsalen med finsilvret en period till om moderaterna får fortsatt starkt stöd för en majoritet efter valet om tio månader.
Men det vore klädsamt av dessa tre att stå som arrangörer till ett dyligt möte, och inte ge bollen till sossarna så här billigt.
Det är ju trots allt dessa tre små partier som brutit med moderaterna och skapat denna turbulens.
Men vad ville de egentligen med det kan man undra när de inte sedan ville ta en diskussion om Lerums majoritetsförhållande? Ville de bara sticka ut och få sina ansikten i Lerums tidning? Hade de ingen större plan än så? Att bara låta moderaterna styra vidare förändrar ju ingenting oavsett vems budget de skall styra efter -de gör ju ändå som de vill, eller hur?
Denna situationen är på intet sätt skapad av sossarna, men då FP, C och KD inte spelar vidare när de hade pucken, så tog nu sossarna chansen och skapar publicitet för sin egna sak.
Dom lämnade helt enkelt ”walkover”, och det var inte sossarna långsamma med att följa upp.

Sverigedemokraterna är såklart inte inbjudna till detta möte, men det är ändå lika intressant att se vad mötet kommer mynna ut i -om dessa tre ”mittenpartierna” alls behagar dyka upp och ”ta ett snack” om Lerums politiska majoritetsförhållande skall ändras på eller inte…

Kategorier:Politik
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: